середу, 15 квітня 2015 р.

Акція " Майбутнє лісу в твоїх руках"

Хай шумлять зелені ліси Оникієва!
15квітня в Оникіївському Держлісгоспі пройшла акція
« Майбутнє лісу в твоїх руках».
Цьогорічна акція «Майбутнє лісу - у твоїх руках» - ювілейна, десята. І це дуже добре, що вона є! Бо під час її проведення збільшуються лісові масиви, кожен по-іншому сприймає ліс, як безцінний дар природи і багатство країни.
Розпочинаючи акцію у лісі Оникіївського лісового масиву, Сириця Ірина Олександрівна, привітала всіх учасників акції, зазначивши, що подібний захід вже проводиться десятий рік поспіль. До слова запросили голову райдержадміністрації Павла Володимировича Сороку , заступника голови районної ради Леоніда Борисовича  Жовтила, військового комісара Балабуху Олександра Сергійовича,сільського голову Оникієвого Воєводу Інну Борисівну, учасників АТО.
Промовці висловлювали свої враження від організації акції, дякували організаторам за співпрацю, запрошували до тіснішої співпраці.
Після офіційних осіб увагою присутніх заволоділи члени шкільного лісництва Оникіївської ЗШ І-ІІІ ступенів « Конвалія». Юні лісівники закликали дорослих жити в гармонії з природою і розповіли і заспівали про те, як це робитимуть самі. Потім  учасників акції своїм виступом порадували учасники художньої самодіяльності Оникіївського СБК «Дзвіночки» . Звучали слова вдячності, побажання миру та злагоди.
Далі після невеличкого практичного заняття, яке провів помічник лісничого Леонід Прилипко, опанувавши навичками володіння мечем Колесова , дорослі і малеча дружно взялися за роботу.
Хоч погода була не дуже сприятлива, та толокою дуже швидко справилися із завданням, висадивши в грунт кілька сотень саджанців дуба на площі 0,3 га.

Підводячи підсумки акції, інженер лісового господарства Главацький Віктор і голова профкому підприємства Лідія Левченко відзначили працю школярів солодкими призами. А потім  ще й організували для учнів вікторину , де кожен учасник мав можливість показати свої знання і отримати приз. Загалом спілкування- і  під час посадки лісу, і під час вікторини – були дуже корисними і ще більше об’єднало учасників акції, і довело, що майбутнє лісу – дійсно в руках кожного, хто живе на цій землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар